Mobil épületek konténerekből

 

 

A  konténerek esztétikus külső és belső kialakításának, műszaki felszereltségének köszönhetően különböző rendeltetésű épületek hozhatók létre, pl. lakó- és irodahelységek, tárgyalók, bemutatótermek, iskolák, raktárak, elárusítóhelyek.

 

A konténerek színre festése, belső elrendezése, nyílászárók elhelyezése a megrendelő igénye szerint alakítható ki.
Folyosó, kisebb helységek, konyha vagy raktár- ill. mellékhelységek kialakítása beépített válaszfalakkal lehetséges.
A kellemes környezet kialakítása érdekében klímaberendezéssel, redő nnyel, fűtőtesttel szerelhetők fel.
 
Az összeépített konténerek saját os arculatának megteremtésére a homlokzat különféle kialakítása ill. a burkolóanyagok széles skálája       nyújt lehetőséget, pl. Terranova vagy Baumit vakolattal az objektum elveszti konténer jellegét és a téglaépületekhez válik hasonlóvá. Az építmény tetőszerkezettel fedhető be, vagy egyéb építészeti megoldások alkalmazhatók.
 A fürdőkonténerek a lakó és irodahelységek kiegészítőiként vagy a telephely ideiglenes felszereléseként különálló egységekként is állhatnak. Az összeépített konténerépület előnyei a hagyományos épületekkel szemben a gyors kivitelezhetőség és az előnyös ár.
 
A konténergyártás tech nológiája alkalmas építmények létrehozására is. A hétvégi háztól, a modulrendszer adta lehetőségek igénybevételével iskola, vagy akár többemeletes ház, vagy más nagymér etű építmény is kialakítható belőle.